Je vino Vinske kraljice Slovenije za leto 2008. Je aromaticno vino, ki ga v vonju odlikuje prijetna cvetica, ki spominja na divjo vrtnico, agrume, med in vanilijo. Tako v vonju in okusu se dopolnjujejo razlicne note, kjer nam postopno uživanje vina ponuja široko paleto vonjav in okusov, kjer vino govori svojo zgodbo vedno znova in znova.

letnik 2008, sladko, (0,50l), Alk. 9 vol%V
vonju spominja na limeto, limono, mandarino, belo cvetje in je zagotovilo, da je okus grozdja Rumenega Muškata ohranjen v najcistejši obliki. Atraktiven vonj se druži v lahkem, sadnem in harmonicnem okusu v prijetno vino. Je cudovito vino za popoldanski kozarec v dobri družbi.

letnik 2008, polsladko, (o,75l), Alk. 12 vol%Je mešanje izrazito aromaticnih sort grozdja Traminca, Rumenega Muškata ter Sivega Pinota. Prijetnega okusa s prijetno izraženo kislino, ter z dolgim odhodom in bogatim priokusom.

Letnik 2009, polsladko (1l), Alk: 12 vol%Krasi intenzivna sortna razpoznavnost v vonju. Spominja na prezrelo banano, lupinasto sadje ter razlicne tropske nianse, ki kažejo na grozdje dozorelo do perfektnosti. Je zelo harmonicno, z lepo svežino in bogatim telesom.

letnik 2009, polsuho, (0,75l), Alk. 12 vol%

Je vino z rožnato-rumenim odtenkom v barvi, kar je sortno znacilna lastnost Sivega Pinota. V cvetici je izražena niansa, ki spominja na zrelo hruško, cvetje in tropsko sadje. Vino je bogatega okusa, harmonicno, zaznavne kisline in dolgega vtisa.

Je vino zlato rumene barve. Ima lepo, bogato telo, v okusu pa zaznamo limono in grenivko. Prijetna aroma s sledovi vonjev po svežem sadju (jabolku, jagodnem listju, grenivki, pa tudi kutini in karameli) se odlicno poda k ne prevec zacinjenim jedem. V ustih je vino gladkega okusa, sveže, srednje polnega telesa in prijetno toplo.Je vino barve rubina, ki navdušuje z izrazito sadno aromo gozdnih jagod, robidnic, zaokrožen z aromo vanilije. V ustih je gladko, polnega telesa, z nežno izraženimi tanini ter prijetno zaokrožen z dolgim in toplim odhodom.Navdušuje še tako izbrane okuse ljubiteljev Modrih Pinotov,
ki je še posebej trendovska sorta v modernem vinske svetu.

letnik 2008, suho (o,75l), Alk. 12 vol%
letnik 2009, suho (0,75l), Alk. 14 vol%
Zahvaliti se nekomu na tak ali drugacen nacin je gesta, ki odraža spoštovanje do socloveka.
Bodisi do prijatelja, poslovnega partnerja ali sodelavca na katerega se lahko obrnemo vsak dan.

Verjamemo, da prav vsakega od nas obkrožajo prav posebni ljudje.

Steklenica vina je darilo, ki skriva carobnost. V sebi skriva dušo in odraža melanholijo.
Tako lahko tudi vi podarite steklenico harmonicnega, igrivega in arome polnega vina ter se
tako zahvalite za delo, ki so ga opravili in jim preprosto izrazite hvaležnost ter zaupanje.


Vina Širec, Krcevina pri Vurbergu 76, 2250 Ptuj, 041 220 464 vinasirec@gmail.com